Özel Çocuklarımız Gurur Kaynağı Oldular

Üniversitemiz Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulunun yürüttüğü sosyal sorumluluk projeleri, meyvelerini toplamaya başladı. Özel Olimpiyatlar Türkiye ve Üniversite Rektörlüğümüz arasında imzalanan iyi niyet protokolü kapsamında, ülke genelinde uygulanan Karma Pota Basketbol Projesine geçtiğimiz aylarda dahil edilen ilimiz Ali Kuşcu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu öğrencilerinden oluşan basketbol takımı ilimizi ve üniversitemizi Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde temsil etme fırsatı yakaladı. Sekiz farklı ilden 15-25 yaş arası yaklaşık 60 engelli çocuğumuzun katıldığı turnuva, Doğu Akdeniz Üniversitesinin ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Müsabakalar sonucunda ilimizi ve üniversitemizi temsil eden karma pota basketbol ekibimiz, ilk kez katıldığı turnuvayı üçüncülükle tamamlayarak gurur kaynağı oldu. Turnuvaya BESYO Müdürü Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu ve BESYO Öğretmenlik birinci sınıf öğrencisi Ayetullah Yeşilyol, Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Özel Eğitim Öğretmeni Kenan Akarsu ve öğrencileri Emircan Diner ve Muharrem Güler katıldı.

Turnuva hakkında bilgi veren BESYO Müdürü Prof Dr. Kırımoğlu, “Doğu Akdeniz Üniversitesi (DAÜ) Rektörü Prof. Dr. Necdet Osam başta olmak üzere, DAÜ Özel Eğitim Bölümünün gönüllü öğrencileri tarafından agırlandığımız müsabakalarda Rektör Bey çocuklarımızla ayrı ayrı ilgilendi. Her türlü imkânlar sağlanarak engelli çocuklarımızın turnuva boyunca dolu dolu eğlenmeleri sağlandı. Sadece spor müsabakası değil, aynı zamanda üniversitede düzenlenen konserlere ve etkinliklere katılma fırsatı da bulan çocuklarımız, hayatlarında ender yaşayacakları bir organizasyonda yer almış oldular. Özel eğitim bölümünün kadirşinas öğrencilerinin yoğun ilgisi bizi fazlası ile memnun etti.

Özel Olimpiyatlar Türkiye tarafından koordine edilen Karma Pota Basketbol Projesinde yer almaktan çok mutluyuz. Özel Olimpiyatlar Türkiye’nin yıllardır gerek yurtiçinde, gerekse de yurt dışında engelli çocuklarımıza yönelik başarılı spor organizasyonlarına imza atmasındaki, en önemli faktörün çalışanlarının bu işi yürekleri ile yapmalarından kaynaklandığına şahit olduk. Bu manada her birine başta şahsım olmak üzere tüm engelli çocuklar adına ayrı ayrı teşekkürlerimizi sunuyorum.

Bu kapsamda ilimizi ve üniversitemizi başarı ile temsil etmemize vesile olan Sayın Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat’a, ve Özel Olimpiyatlar Türkiye çalışanlarına,  Ali Kuşçu Özel Eğitim ve Uygulama Okulu Yönetimi ve öğretmenlerine başta kendi birimim olmak üzere engelli çocuklarımız ve aileleri adına şükranlarımızı sunuyorum.” dedi.