Sporcularımızdan Büyük Başarı

Türkiye Üniversite Sporları Federasyonu tarafından üniversite öğrencileri arasında rekabeti, birlik ve beraberliği artırmak amacıyla her yıl düzenlenen müsabaka ve yarışmalarda üniversitemiz sporcuları büyük başarı gösterdi. 2019-2020 Eğitim-Öğretim yılında düzenlenen müsabaka ve yarışmalarda sporcularımız 8 altın, 2 gümüş ve 7 bronz madalya olmak üzere toplamda 17 madalya alarak üniversitemize ve şehrimize büyük bir gurur yaşattı. Sporcularımızın aldığı bu netice sonucunda üniversitemiz, madalya almaya hak kazanan 141 üniversite arasında 23. oldu.

Yükselen Başarı Grafiği Dikkat Çekiyor

Geçtiğimiz yıllarda da gerçekleştirilen ve sporcularımızın kayak, güreş, kros, halkoyunları, badminton, futbol, voleybol, tekvando gibi branşlarda katılım gösterdiği müsabaka ve yarışmalarda elde edilen başarı grafiği ise gün geçtikçe yükseliyor. 2014-2015 yılları arasında madalya almaya hak kazanan 156 üniversite arasında 138., 2015-2016 yılları arasında 133 üniversite arasında 124., 2017-2018 yılları arasında 126 üniversite arasında 87. olan üniversitemiz, bu yıl düzenlenen müsabaka ve yarışmalarda 118 basamak birden atlayarak 23. sıraya yerleşti.

“Sporun Gücü Yadsınamaz”

Sporcularımız elde ettiği başarı hakkında konuşan Beden Eğitimi ve Spor Bilimleri Yüksekokulu Müdürü (BESYO) Prof. Dr. Alper Karadağ, kazanılan başarıların üniversitemiz öğrencileri ve çalışanlarının yanı sıra kamuoyunda da büyük bir takdir topladığını belirterek sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Sporun multidisipliner yapısı ile birey ve toplum üzerindeki çok yönlü gücü elbette ki yadsınamaz. Zihinsel, bedensel, duygusal ve sosyal açılardan sağlıklı bir toplumun oluşmasında önemli bir yeri olan spor etkinliklerinin, üniversitemiz gençleri arasında yaygın ve etkili bir şekilde kullanılması , rektörlüğümüzce de hassasiyet ile üzerinde durulan başlıklar arasındadır. Eğitim-öğretim süreci içerisindeki öğrencilerin bu tür organizasyonlara katılmasının tecrübe ve sosyalleşme bakımından çok önemli kazanımlar getirdiği muhakkaktır. Bulunduğu şehrin ekonomik, kültürel, sosyal, gelişimine katkı sağlayan üniversiteler aynı zamanda sportif organizasyonlarla bulundukları şehrin tanıtımına da önemli katkılar sağlayabilmektedir.”

“Lisanslı Sporcu Sayısında 36. Sıradayız”

Sporcularımızın elde ettiği başarı hakkında açıklamalarda bulunan üniversitemiz Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Şükrü Çobanoğlu, “Madalya sıralamasında en iyi çıkış yapan üniversiteler arasında yer almamız bizleri gururlandırmıştır. Bu başarının kazanılmasında büyük emek var. Ülkemizdeki lisanslı sporcu sayısı bakımından ilimiz 36. sırada yer almaktadır. Bu veri ilimizde özellikle bireysel spor branşlarında yetenekli gençlere sahip olduğumuzun kanıtıdır.” ifadelerini kullandı.

“Başarıların Artarak Devam Edeceğine İnanıyoruz”

Konuyla ilgili açıklama yapan Rektörümüz Prof. Dr. Fethi Ahmet Polat, BESYO’nun kurucu müdürü Dr. Öğretim Üyesi Ömer Kaynar’ı ve daha sonra yüksekokula büyük sıçrama yaptıran Prof. Dr. Hüseyin Kırımoğlu’nu; ilimizi özveriyle temsil eden sporcularımız ile onları maddi bir karşılık beklemeden haftalarca, bazen aylarca yarışmalara hazırlayan bölüm başkanlarını ve öğretim elemanlarını tebrik etti. Başta Genel Sekreterlik ve Sağlık Kültür ve Spor Daire Başkanlığı olmak üzere idari birimlerin de bu başarıda büyük emeği olduğunu belirten rektörümüz, Prof. Dr. Alper Karadağ yönetimindeki BESYO’nun önümüzdeki yıllarda artan bir hızla başarılarını devam ettireceğine inandığının altını çizdi.

Genel madalya dağılımını görmek için linke tıklayınız http://www.tusf.org/Data/Sites/1/2019-faaliyetler/madalyalar.pdf