Fidan Ekim Kampanyası

11 Kasım 2019’da saat 11:11’de Tarım ve Orman Bakanlığına bağlı Orman Genel Müdürlüğü koordinasyonunda 81 ilimizde 2023 noktada 3 saat içinde tam 11 milyon fidanın toprakla buluşmasını amaçlayan kampanya Muş Alparslan Üniversitesi’nde önceden belirlenen fidan ekim alanlarında öğrenci, idari personel ve akademik personelin katılımlarıyla gerçekleşti.
Ülkemizde ağaç ve orman sevgisini geliştirmek, toplumun bütün kesimlerinin çevreye olan duyarlılıklarına katkı sağlamak, özellikle son aylarda çıkan orman yangınları neticesinde zarar gören alanların yeniden ağaçlandırma konusunda vatandaşlarımızın yoğun taleplerine karşılık vermek ve toplumda çevre konusunda farkındalığı artırmak amacıyla düzenlenen etkinlikte dikimi planlanan tüm fidanlar toprakla buluştu.
Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu olarak tüm akademik ve idari personelimizin yanında öğrencilerimizde hazır bulunarak üniversitemiz içerisinde yüksekokulumuza ayrılan alanda 600 adet fidanı toprakla buluşturduk.